Vasárnap 15:00-kor veszi kezdetét az olasz bajnokság 37.fordulójának legizgalmasabb mérkőzése, a Palermo-Sampdoria derbi. A két csapat a még BL helyet érő 4.pozícióért feszül egymásnak. A gárdák jelenleg két pont különbséggel (a Samp javára) állnak egymás mögött a bajnoki tabellán.

A januári első mérkőzésen, a „Samp” otthonában, 1-1-es döntetlen született. Ezzel az eredménnyel akkor mind a két csapat elégedett lehetett, hiszen még csak a szezon felénél tartottunk és adott volt a javítás lehetősége is. Ez a helyzet mostanra teljesen megváltozott. A Palermo győzelmi kényszerrel lép majd ki a stadion gyepére, míg a Samp nem fogja forszírozni a folyamatos játékot és inkább csak a védekezésre fekteti a hangsúlyt. Nem szabad kihagyni a számításból továbbá azt sem, hogy a Palermo csapata rendelkezik a második legjobb hazai statisztikával (ebben is az Inter az első), és többek között olyan csapatok távoztak leszegett fejjel a Renzo Barbera gyepszőnyegéről, mint a Milan, a Juventus vagy a Fiorentina. Ezzel a kiemelkedő és szinte egyedülálló statisztikával szemben, a Samp csak a 7.helyet tudja felmutatni az idegenbeli tabellán. 
 
A két világklasszis csatár közül is a hazaiak kiválósága, Fabrizio Miccoli teljesít jobban. Góllövő cipőjét már négy forduló óta folyamatosan megtalálja, míg ellenfele az olasz válogatott, Antonio Cassano szintén kitűnően értékesíti lehetőségeit, de olykor a fáradtság és a sérülés jelei nyomot hagynak játékán. Az előzetes kezdő 11-et látva az a véleményem, hogy mind a két csapat a legerősebb felállásában fog pályára lépni, és szerencsére kulcsfontosságú sérült játékos nincs.
Szerintem a mérkőzés kimenetele nagyban fog Zauri játékától függni, ugyanis az ő feladata lesz a rendkívül agresszív és technikás Miccoli őrzése.
 
A fogadóirodákhoz hasonlóan én is Palermo győzelmet, virtuóz megoldásokat és 2 vagy 3 gólt várok. Azt javaslom, aki teheti ne mulassza el megnézni ezt az összecsapást!
 
 
U.i.: Ez a bejegyzés nem az én érdemem, hanem Ákos barátomé. Azért kértem meg a cikk megírására, mert jobban ismeri az olasz helyzeteket és nem utolsó sorban nagyon jó meglátásai vannak. Amíg nem fundálom ki hogy hogyan lehet társszerző(valaki aki tudja hogy kell ilyet regisztrálni igen megköszönném ha kommentelne), addig így fognak megjelenni írásai(az ő nevével a végükön). Több szem többet lát alapon tehát már nem csak tőlem láthattok majd bejegyzéseket.

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr331982252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása