96 pont, 102 gól, 31 győzelem. A Real Madrid idei teljesítményével nem kérdés hogy bárhol bajnok lenne Spanyolországon kívül. 250 millió eurónyi erősítés a nyáron, Cristiano Ronaldo, Kaká megszerzése, a hitelmágus Pérez elnök csapata mégsem nyert semmit a 2009-2010-es szezonban. Egy címet azért ráaggathatunk az idei Realra: a valaha volt legerősebb alakulat amely nem nyert semmit sem. Ezzel azonban nem hiszem hogy meg lennének elégedve a spanyol fővárosban...

   Egyik pechjük a Barcelona, amely idén is mumusuknak bizonyult. Talán ha nem kapnak ki oda-vissza tőlük...A leendő Real-edzőnek ki kell valamilyen (nem Inter-féle, annál szórakoztatóbb) taktikát dolgoznia a katalánok ellen. Manuel Pellegrinit ugyanis elküldik. Hiába épített ütőképes csapatot a temérdek sztárból a chilei, Madridban sokszor az sem elég ha valaki bajnokcsapatot farag, hát még ha semmit sem nyer. Szerintem Pellegrinivel jövőre beérne a Real - a királyiak viszont a szokásos "új edző=siker" teóriát követik. Pellegrini idénye talán Ronaldo sérülésénél csúszott el, akkor sehogy sem sikerült folyamatos győzelmi szériákat gyártani.

   Jose Mourinho a legfőbb kiszemelt. Amennyiben Bajnokok Ligáját nyer az Inter, borítékolható hogy Madridban marad a portugál edző, ha már úgyis a Bernabéuban van a döntő. Miért ő? Mert a Realnál elegük van az eredménytelenségből, Mourinho pedig eddig minden csapatból sikert kovácsolt ahol csak dolgozott. Egy újságcikk így fogalmaz: "Nem kell ide taxi, José elvisz bárhová", utalva arra, hogy menedzser neve egyenlő a sikerrel.

   De lecserélnék-e a királyiak a szép focit kupákra? Mourinho csapatai ugyanis nem éppen a közönségszórakoztatásról híresek...Emlékezzünk csak, Capellót is elküldték a kispadról, hiába lett bajnok a csapat, ott ez önmagában nem elég. Kevesen tudtak eddig megfelelni a klub elvárásainak. Viszont ha valaki erre képes, az nem más mint Mourinho. Arrogáns stílusával, tekintélyével fél kézzel elintézné a spanyol sajtót, kezelné a sztárokat, szakmailag pedig kevés jobb menedzser létezik. De nem jönne kis pénzért. Álomfizetést akar, Militót hozná magával, és szabad kezet kíván az igazolásokban. Ezzel együtt is megérné szerződetni, sikert vinne Madridba.

   A Barca ugyanis jövőre még magasabbra teheti a lécet, Fabregas és David Villa már biztosan őket erősíti a következő szezonban. Nem lesz tehát unalmas a Primera División ezután sem... 

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr92016021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása