Ma kihirdették az angol válogatott végső, a Dél-Afrikai világbajnokságra utazó keretét:

    Kapusok: Joe Hart, David James, Robert Green.

     Védők: Stephen Warnock, Jamie Carragher, Ashley Cole, Rio Ferdinand, Glen Johnson, Ledley King, John Terry, Matthew Upson.

     Középpályások: Gareth Barry, Michael Carrick, Joe Cole, Steven Gerrard, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Milner, Shaun Wright-Phillips.

     Csatárok: Peter Crouch, Jermain Defoe, Emile Heskey, Wayne Rooney.

   Pozitívum angol szemszögből Ashley Cole felépülése. A média Theo Walcott kihagyásán csámcsog, de szerintem ez nem volt túl meglepő. Lennon helye biztos, Wright-Phillips és James Milner pedig kiváló teljesítményével kiérdemelte a végső keretet, háromnál több szélső pedig nem fér bele Capello játékába. Walcottnak nem volt kiemelkedő szezonja, bár ezt nem mertem volna az arcába mondani (a hírek szerint golfozás közben érte a hír.)          

   Érdekesség a csatár- és kapusposzton lelhető fel. Az utóbbin a japánok ellen Joe Hart védett, szerintem nehéz lesz kiszorítani, kiváló teljesítményt nyújtott, megbízható és bravúrokat mutat be. Capello megoldani látszik az angoloknál oly régen fennálló kapusproblémát, bár lehet hogy legközelebb Jamest kezdetve versenyezteti őket.

   Számomra érthetetlen, hogy a csatárok közti válogatásban mi döntött Emil Heskey mellett az idén óriási formában játszó, a Pemier League-ben 24 gólt elérő Darren Benttel szemben. A lassan kiöregedő Heskey csak az Aston Villa edzője, Martin O'Neil feltétlen bizalmának köszönheti a folyamatos játéklehetőséget, az utóbbi időben csak a helyzetek kihagyása a jellemző rá... Peter Crouch személyében van egy magas center is, aki kiváló fejjátékával eredményesítheti a szélsők beadásait.

   A középpályán egészen meggyőző a Gerrard-Lampard páros, bár a gyenge szezont futó liverpooli ikont könnyen kiszoríthatja Michael Carrick. Az angoloknak sosem a játékoskeretükkel, annál inkább a csapatmunkával voltak bajok, ezeket viszont Capello orvosolni látszik - potenciális világbajnoki esélyessé emelve a csapatot.

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr372048809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása