Érdekes folyamat figyelhető meg pár éve Manchesterben.Sir Alex Ferguson mindig is a csapatépítést tartotta szem előtt, és ehhez mindig úgymond "kitalált" játékosokat, akikkel elképzelte sikereit. Ebből nőtt ki a kilencvenes években két sikercsapat is, az egyik Mark Hughes, később Eric Cantona, a másik pedig David Beckham, Paul Scholes és Ruud Van Nistelrooy nevével fémjelezve. Elképesztő sikereit sosem a sztárok halmozásával, hanem a biztos csapatmag megtalálásával és az arra építéssel érte el. Mindig volt pár vízhordó, aki más csapatban valószínűleg fele ilyen jól sosem tudna játszani. Van olyan,aki az évek alatt hírhedt favágóból fejlődött kiváló védekező középpályássá (gondolok itt Darren Flechterre). 2008-as BL-sikerük is ennek a koncepciónak köszönhető. Kevesen gondoltak volna arra mondjuk 2005 körül, hogy az akkor a Vidicset, Fletchert, Patrice Evrát és nem utolsó sorban Cristiano Ronaldót a semmiből előhúzó mester éppen rájuk építi majd aranycsapatát.

   Ugyanakkor nem csak ez a közös ezekben az évek alatt gondos munkával felépített gárdákban. Ugyanis mindegyik csapatban ott volt egy vagy két olyan kiemelkedő, a szurkolókat megállás nélkül szórakoztató és izgalomban tartó sztár, akik megállás nélkül hozták az eredményeket. David Beckham, Eric Cantona, Ruud Van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney. Az idei csapatban azonban csak az utóbbit tarthatjuk ilyen játékosnak, és neki sem megy. Ki tudja miért, talán a VB, talán a média. Ezzel pedig hiányzik az a plusz a csapatból, amit éveken keresztül például Ronaldo jelentett. A középpályán remekül játszik Scholes és Giggs, de rájuk sajnos már nem lehet egy teljes idényt építeni. A csatársorban Owen és Macheda részmegoldás, az újonnan szerződtetett, igen nagy reménységnek vélt Hernández pedig még nem érett erre a szerepre. Berbatov ingadozó formáját nehéz kiszámítani, a magába forduló bolgár hol egy suta kisgyerek, hol pedig egy sziporkázó zseni benyomását kelti.

   Bizony, Mesut Özil vagy David Villa megszerzése a nyáron színt vitt volna a Unitedbe. Az így is kiváló csapat viszont valószínűleg oda jut, ahova tavaly: majdnem kupákat nyer. Majdnem. Mert a jól összerakott és működő gépezetből hiányzik a plusz. Ezt mutatják legalábbis a sorozatos döntetlenek, bizonytalanságok. Ebben a csapatban sokkal több van, pontosabban lehetne.

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr522324743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása