Angol bajnoki körkép

2010.10.13. 20:52

 Rég volt már fogadási spekuláció a blogon, most ennek is eleget teszünk. Számos érdekes mérkőzést kínál a hétvégén a Premier League.

   Arsenal - Birmingham City: több mint valószínű egyes. Bár a Birmingham igen hatékonyan töri a játékot, az ágyúsok fölénye, esélyessége nem kérdéses. Mindkét csapat kikapott előző mérkőzésén, az Arsenal nyer, ha nem a Chelseavel játszik. A birminghamiek viszont semmit sem mutatva vesztettek a feltámadóban lévő Everton ellen... Világraszóló egyes!

   Newcastle United - Wigan Athletic: Hazai. A Wigan nagy nehezen nyert eddig kétszer, botladoznak, keresik a helyüket. A Newcastle ezzel szemben remekül játszik hétről hétre, az előző fordulóban a Manchester Cityi szorongatta meg. Otthon szinte verhetetlenek.

   Wolverhampton Wanderers - West Ham United: Iksz, de inkább kiszámíthatatlan. A két csapat közel ugyanolyan gyengén játszik, bár én a hazaiakban egy kicsivel többet látok. Ha tehetjük ne ezt a mérkőzést tegyük nyerőnek hitt szelvényünkre.

   Fulham - Tottenham Hotspurs: Erős otthon a Fulham, én mégis a vendéggyőzelemre tennék, bár az iksz sem elképzelhetetlen. A Spurs egyre javuló formát nyújt, az egyik legjobb formában lévő csapat. Van der Vaart góljaira érdemes rakni, a holland a legnagyobb fogás volt Harry Redknapptől a nyáron. Zseniálisan játszik, nagyon fekszik neki az angol bajnokság. A Spurs pedig ellenállhatatlan az utóbbi fordulókban.

   Aston Villa - Chelsea: Ebben a mérkőzésben az a szép, hogy egész nagy szorzója lesz a Chelseanek, mégis egész biztosan behúzzák az alakulgató Villa elleni meccsüket. Elképesztő formában vannak, nehéz elképzelni hogy botlanának. Tény, hogy Gerard Houiller alatt ütőképes csapat alakulgat Birminghamben, a következő fordulókban érdemes lesz figyelemmel kísérni szereplésüket.

   Bolton Wanderers - Stoke City: Javuló, felfelé ívelő formát mutat mindkét csapat, én mégis az összeszokottabb vendégeket érzem esélyesebbnek. Persze egy magas szorzójú döntetlen is benne van a pakliban, de érzésem szerint szoros mérkőzésen nyernek a piros-fehérek.

   Manchester United - WBA: Ha nem ismernénk a körülményeket, és a döntetleneket egymás után halmozó, idegenben még nyeretlen, igaz veretlen Unitedet, azt mondanánk: világraszóló egyes. Meg persze a meglepően jól szereplő West Bromot. Nem érdemes erre a meccsre fogadni, hisz vagy a valóban esélyesebb, kis szorzójú, ám igazából bizonytalan hazai győzelemre, vagy a túl vakmerő vendégsikerre tennénk. Persze mindig ott van a jó öreg iksz, használjuk hát.

   Everton - Liverpool: Hazai. Nem halálbiztos, de valószínű. Anglia egyik legnagyobb derbijén ugyanis két gyengécske csapat találkozik. A különbség csak az, hogy míg a vendégek rossz formája stagnál, addig a hazaiaké rohamosan javul. És persze a szurkolói bizalom is nagyobb, ami elengedhetetlen a sikerhez.A Liverpool egy nagy klub, amely a hírnevéből származó nyomás alatt hétről-hétre megroppan. Nagyon jó kis szorzó várható az Evertonra, ne féljünk hát, hanem tegyük meg.

   Blackpool - Manchester City: Ugyanaz a helyzet mint a Manchester United -WBA-nál, egy elvileg nagycsapat találkozik egy jó formában lévő kiscsapattal. Valószínű a vendégsiker, de azért könnyű szívvel nem tenném rá a pénzemet, bár az iylen típusú meccseket be szokta húzni a City.

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr762369635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása