Az Inter valahogy mindig nyer

2010.05.07. 11:43

    Valahogy az az érzésem, az Inter a legesélyesebb az idén a bajnokság-kupa-BL tripla megszerzésére. A mérkőzéseik nézése közben mindig azt az érzést keltik bennem hogy nincs olyan hogy ne ők nyerjenek. Ha náluk van a labda ha nincs, ha spanyol az ellenfél ha olasz, mindig dominálnak a pályán. A Barcelona elleni BL-siker után az olasz kupa döntőjét nézve(a Roma volt az ellenfél) odáig jutottam, hogy nem csak hogy taktikailag elképesztően fegyelmezettek(centiről-centire mindenki ott van ahol lennie kell), hanem fejben van a csapatban valami mentális plusz, aminek következtében minden helyzetet jól kezelnek és így vagy úgy, de felülkerekednek az ellenfeleiken a körülményektől függetlenül.

   Mindenki agyondícséri Mourinhót, és igazuk van: nélküle, az arroganciája és a mindent elsöprő önbizalma nélkül nem lenne ott a csapat ahol most van. Meg persze hihetetlen szakmai felkészültsége nélkül sem. Mégsem minden Mourinho érdeme. Ő is úgy fogalmazott: szerencséje van egy olyan csapatnál dolgozni, ahol a játékosok maradéktalanul véghezviszik amit ő elképzelt. Nincsenek sztárallűrök, ha mégis(gondolok itt Balotellire) azt is jó pedagógiai érzékkel kezelik. Eto'o Rooneyt meghazudtoló alázattal játszik balhátvédet, ha éppen arra van szükség. Az alázat hosszútávon pedig gazdag gyümölcsöket hozhat - előszőr párharcok megnyerésében, később labdaszerzésekben, helyzetekben, végül pedig gólokban mutatkozik meg. Persze a motiváció nem csak a sikeréhségből táplálkozik, az Inter játékosai fejenként 170(!) millió forintnak megfelelő eurót tehetnek zsebre ha mindent megnyernek.

   Erős ez az Inter. A triplától talán csak a tavaszra feljavuló Bayern München foszthatja meg de nagyon nehéz dolga lesz a németeknek.

Szerző: vmiki

2 komment

Címkék: barcelona milan bl inter mourinho bayern jose europa balotelli spotfogadás

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr421981180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holtember 2010.05.07. 12:07:08

Azért a kis picsa materazzi nem volt semmi.. röhej, hogy ilyen ember játszhat egy kupadöntőn... rálehelt valaki és már fájt a töke/segge/sarka/feje/hasa... És még csak hozzá sem kellett érni. Azért nem vagyok benne biztos, hogy a Róma elleni játékot megérdemelten nyerték.. Egy talált góllal, aztán iszonyatos fegyelmezett védekezéssel. Kinek tetszik ez a buzi-foci?

vmiki 2010.05.07. 12:11:26

igazad van materazzi tényleg hányadék volt ahogy az egész meccs is, de felmerült benned hogy a Roma egyáltalán nyerhet?A Totti szabadrúgásán kívül helyzetük sem volt...
süti beállítások módosítása