Rooney - Miért?

2010.10.21. 19:26

   Wayne Rooney több mint valószínű hogy nyáron elhagyja a Manchester Unitedet. Na erre aztán senki sem számított.

   Tény, a manchesteri csatárnak nem ez lesz az az idénye, amire élete végéig emlékezni fog.  Rosszul játszik, már amikor játszik. Kamusérülések ezrei, és bulvár minden mennyiségben. Sokan ez utóbbit látják a gyenge teljesítmény hátterében, tény: a VB óta az angol sajtó megkeserítette Rooney mindennapjait. Ő pedig előrelátóan megcsalta feleségét egy prostituálttal. A  hírhedt angol újságíróknak több sem kellett, máskor egy rossz passzért rászálltak valakire, ezért egyenesen gyilkolnak. Itt azonban a Rooney-sajnálóknak ajánlom egy kedves barátom véleményét, aki szerint egyszerű a képlet, idézem: "nem kell félrekúrni".

   Egy szó mint száz, Rooneynak részben önhibájából, részben külső körülmények miatt, de nem megy. Ilyenkor pedig két út áll egy játékos előtt: vagy megpróbál megküzdeni problémáival, vagy pedig más klubot keres. Ez utóbbit mostanáig az egész világ kizárta. Egészen addig, amíg előbb Sir Alex, később pedig maga a játékos bejelentette, nem hosszabbítja meg 2012-ig szóló szerződését a csapattal. Hoppá.

    Miért? Rooney az ürügyet a United játékospolitikájában lelte meg. Nem érzi elég erősnek a keretet, ő márpedig trófeákat akar nyerni. Két hónappal ezelőtt pedig még azt hangoztatta, a világ legjobb klubjában játszik, és soha nem akar távozni. Érdekes. Talán a pénz? A heti 150ezer eurónál nem sok klub kínálna többet. A választ valószínűleg a környezetváltozás vágyában kereshetjük: Rooney a VB-n megmutatta, nem tudja elviselni azt a nyomást, amit Angliában helyeznek rá. Elvégre ő a világ egyik legnagyobb klubjának és az egyik legerősebbnek vélt válogatottjának az első számú gólfelelőse. Nehéz elhinni, de ez nem mindenkinek esik jól. Több mint valószínű, hogy ki akar szakadni az angliai környezetből, ezért is tudnám nehezen elképzelni a Chelseaben, még kevésbé pedig a Manchester Cityben.

    Kérők ugyanis még a sajtótájékoztató napján akadtak ezerrel. Mindenki, mindenhonnan. A csatár tehát kidobta az ablakon az ikonná válás lehetőségét szeretett klubjában. Ugyanis lehet hogy jó lesz még valahol, de olyan jó sosem, mint lehetett volna Manchesterben, ahol csapatot építettek volna köré. El fog menni a karriertemető Realba, vagy a 11 csatárral felálló Barcelonába, és harcolnia kell majd a főszerepért. Nem lesz könnyű.

   A történet legnagyobb vesztese mégis a Manchester United, akik egy átigazolási szabály értelmében kénytelenek lesznek túladni rajta a nyáron valós értékének töredékéért (úgy nyolcmillió fontért). Áucs.

Szerző: vmiki

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr512389288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patopali 2010.10.21. 20:17:48

el tudod mondani mi pontosan ez az átigazolási szabály?

vmiki 2010.10.21. 20:53:23

A FIFA atigazolási szabályzatának 17. pontjának értelmében Rooneyt ki lehet vásárolni szerződésének utolsó évéből egy évi fizetése, és némi pluszdíj összegéért.
cikk: Daily Telegraph, link:
translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&tl=hu&u=http://www.dailytelegraph.com.au/sport/soccer/wayne-roone-could-take-advantage-of-cheap-exit-clause-to-leave-manchester-united/story-e6frey4r-1225941109207&anno=2
8 millió font, javítva, elírtam.

patopali 2010.10.21. 21:41:33

Köszi.
Nekem kifejezetten tetszik, hogy a játékos is kap egy kis mozgásteret, és nem a klub rendelkezik fölötte teljes mértékben.

vmiki 2010.10.21. 22:59:57

Teljesen igazad van, arra van kitalálva a szabály. Ugyanakkor a Manchester elesik legalább 50milla eurótól, ami úgymond megilletné őket, hisz nagyrészt ők juttatták el a játékost oda, ahol van. Érdekes kérdés, jó is, rossz is.
süti beállítások módosítása