Európa Liga-elődöntők

2010.04.22. 14:16

   Csütörtök este elődöntőket rendeznek az idén debütáló Európa Ligában amely a nagy múltú előd, az UEFA-kupa hagyományaihoz illő színvolnalat hozott. Két angol, egy spanyol és egy német csapat jutott idáig, érdekesség hogy még az angol csapatok döntője sincs kizárva a sorsolás szeszélye folytán, illetve az, hogy a négy csapat közül egyik sem áll nemzetközi kupaindulást érő helyen hazája bajnokságában.

   Az Atletico Madrid-Liverpool párosításban két olyan csapatot hozott össze a sors, melyeknek idén semmi sem sikerült, csak az Európa Liga maradt reményül. A Liverpool vesszőfuása ismert az idei angol bajnokságban, a hetedik helyen szerénykedik a csapat, a Bajnokok Ligájában pedig jövőre biztos nem ő lesz a negyedik angol csapat a Chelsea-Manchester-Arsenal trió mögött. Az Atleticónál nagy reményekkel indult az idény, nem véletlenül: a játékoskeret színvonala nem engedett arra következtetni hogy nemhogy a BL-indulásért nem lesz harcban a csapat, de még az első tíznek is a legutolsó helyén szerénykedik majd 33 forduló után. Nem utolsó sorban legutóbbi három bajnokiukat elveszették.

   Ami az esélyeket illeti:A Liverpool mostanában masszív csapat benyomását kelti, nehezen fognak egynél több góllal kikapni (az Atletico győzelme 2.25-öt fizet, nem mellesleg Madridban játsszák a találkozót), de a legesélyesebb a döntetlen, ami igen szép, 3.05-ös szorzót kínál. Érdemes még mindkét csapat gólszerzésére fogadni, ammely szinte biztosan bejön (nemzetközi kupaelődöntőkben számtalanszor) ez 1.67-szeres pénzt fizet. Ha két vagy három gól esik a találkozón, az majdnem kétszeres (1.93) sikert hoz az ebben bízóknak.

   A másik összecsapáson a a német Hamburg fogadja az elődöntőbe jutásával klubtörténetének legfényesebb sikerét elérő Fulham csapatát. Mindkét csapat hazája bajnokságának középmezőnyéban áll, és már csak matematikai esélyük van a nemzetközi kupaindulást érő helyek valamelyikének megszerzésére. Gera Zoli azt írja blogjában, hogy a hosszú busz-vonat út unalmának elütéséhez "még a Ben Hur is rövid volt" utalva ezzel a majd' három órás filmre. Gera reméli ez nem vesz ki sokat csapatából.

   A hazai győzelmet érzem legesélyesebbnek (1.61), miel a Fulham óriási külömbséget mutat játékban idegenben és otthon,otthon sokkal erősebbak, idegenben ritkán nyernek mérkőzést. A döntetlen 3.25-ös szorzót kínál, amit elég magasnak tartok ahoz képet hogy aránylag nagy esély van rá. Itt már kérdésesebb hogy mindkét csapat szerez-e gólt, ám egyáltalán nem esélytelen (1.66).

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr91942539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása