Az csütörtökön eldőlt, hogy a Liverpool nem hogy semmit sem nyer idén, de valószínűleg még a BL-ben sem indulhat jövőre. Az Európa Liga elődüntőjében két vállra fektette őket az Atletico Madrid, így pedig Rafa Beníteznek eléggé kiáll a rúdja a hétvégén a Chelseat fogadó csapatból. Matematikai esélyük még van a BL-indulásra, mégis érdekes kérdés a vörösökkel kapcsolatban hogy mennyire lesznek motiváltak. Az Anfield Roadra látogató londoniaknak ugyanis minden pontra szükségük van, hogy megakadályozzák a Liverpool ősi ellenségének, a Manchester Unitednek 19. bajnoki címét. Ezzel a manchesteriek megelőznék az ugyancsak 18 bajnoki címmel álló vörösöket az örök ranglistán, Anglia pedig a hagyományok országa, ahol ez sokkal többet jelent mint máshol.    A legelvakultabb liverpooli szurkolókról tehát elképzelhető hogy legszívesebben feláldoznák ezt a meccset, de kétlem hogy egy profi játékosnak lebeghet más a szeme előtt mint a még nem teljesen elveszett negyedik hely megszerzése. Persze könnyen lehet, hogy a negyedik hely sem lesz meg, a Manchester meg bajnok lesz - ezzel a liverpooli rémálmok legrosszabbika válna valóra. A csapat játéka igencsak feljavult a bajnokságban, legutóbbi két mérkőzésükön hetet rúgtak, és nem kaptak egyet sem. Mikor vesztene tehát pontot a Chelsea ha nem most?

   A fenti esélylatolgatás azonban felesleges, ha a Chelsea hozza azt a játékot, ami a múlt héten a Stoka City elleni 7-0-hoz vezetett. Sorsuk a saját kezükben van, ha vasárnap nyernek akkor nehéz elképzelni hogy pont a Wigan állítaná meg őket hazai pályán. Ennek a találkozónak is ők az esélyesei.

   Érdekes meccs lesz, a Liverpool biztos nem adja fel a BL-ért vívott harcot, harapni fognak, azonban kérdés hogy mostanában javuló formájuk mire lehet elég Fernando Torres hiányában a bajnokságra törő londoniak ellen. Az egyáltalán nem elképzelhetetlen hazai siker szerintem túl magas, 3.3-as pénzt fizet, a valószínűbb Chelsea-siker pedig 1.88-asat. A döntetlen egyik csapatnak sem jó, mégis lehet hogy kioltják egymást: a 3.15-ös kifiztéssel járó iksz a legkevésbé esélyes. Egy leendő bajokcsapatnak meg kell tudni verni az idei Liverpoolt még a hírhedt Anfield Roadon is.

    

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr451964451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása