Évek óta hallani a különböző szenvedélybetegeket segítő szervezetek, szakszervezetek nyomását, kiabálását, hadakozását. Ugyanis az állam az elképesztő bevételből, ami a Szerencsejáték Zrt.-ből befolyik, egy forintot sem fordít a szenvedélybetegségek ellen való küzdelemre.

   Erre a nyomásre válasz az állami tulajdonú cég mostani „Maradjon játék!” című kampánya, amely pár pontban leírja, hogy kerülhatjük el a függőséget, illetve hol keressünk segítséget. Ez is valami, bár félmegoldásnak tűnik, kétségkívül hasznos lehet. Íme a pontok:

   Nyolc jó tanács, hogy ne legyünk játékfüggők:

   1. Ne költekezzünk túl! Játsszunk mértékkel!
Ha nehezen tudunk ellenállni a játékkedvünknek, szembe kell néznünk önmagunkkal. Mérlegelnünk kell, hogy van-e elegendő pénzünk, amely játékra fordítható. A játék legyen szórakozás, és csak annyiért játsszunk, amennyit a szórakozásra tudunk fordítani. Soha ne játsszunk azért, hogy anyagi gondjainkat oldjuk meg vele!

   2. Előre döntsük el, mekkora összeget fordítunk játékra!
Mielőtt játszunk, ésszerű, ha meghatározunk egy limitösszeget, amennyit költeni tudunk.
Fixáljuk az összeget, amelyet erre áldozunk, és ne lépjük túl a keretet.

   3. Korlátozzuk a játékra fordított időt!
A gyakori sorsolás, vagy az azonnali nyeremény elérésének lehetősége folyamatos játékra csábít. Ezért ne csak a pénzünket, de az erre fordított időt is korlátozzuk! A játék izgalmában
elveszik időérzékünk, így könnyebben túlköltekezhetünk. Döntsük el előre, hogy
mennyi ideig játszhatunk majd, vagy tartsunk szünetet játék közben, hogy újra átgondolhassuk a helyzetet.

   4. Ne játsszunk kölcsönből!
A kölcsönből fedezett játék, mindig problémákat szül. Ha nem tudjuk megadni a felelőtlenül kölcsön kért pénzt, nemcsak anyagi gondokat halmozunk fel, de a másik belénk vetett bizalmát is elveszítjük.

   5. Soha ne játsszunk azért, hogy az elvesztett pénzt visszanyerjük!
Még kockázatosabb, ha csak azért folytatjuk a játékot, hogy visszanyerjük az elvesztett pénzünket. Mivel a nyerésre nincs biztos szisztéma, így csak még többet veszítünk. El kell fogadnunk, hogy a játékból - még ha veszteséggel is-, ki kell szállni.

   6. Ne hazudozzunk, és ne titkolózzunk!
Nem csak nyereségeinkről, de veszteségeinkről is tudni kell beszélni. Ha titkolózunk, vagy hazudunk az elvesztett összegről, az már komoly problémát jelez. Jelzi, hogy változtatni kell a játékhoz való hozzáállásunkon, és ki kell szállni!

   7. Soha ne azért játsszunk, hogy megoldást találjunk a problémáinkra!

A játék örömével gondjaink elől nem menekülhetünk. Tévhit, ha azt hisszük, a játékkal járó nyeremény majd megoldja a problémákat. Ezzel csak még nagyobb bajba sodorjuk önmagunkat, s így válhatunk könnyen játékfüggővé. Meg kell találni az örömet más tevékenységekben, a családdal, a barátokkal való együttlétekben.

   8. A játék kimenetele mindig a véletlenen múlik!
Ne feledkezzünk meg játék közben arról, hogy a véletlenen alapuló játék eredményét nem lehet megjósolni. Sem trükkökkel, sem fortélyokkal. A véletlen nem szabályozza önmagát. A játék hevében könnyen hihetjük azt, hogy az eredményt befolyásolhatjuk, ezért inkább tartsunk játék közben szünetet. Érdemes arra is figyelni, hogy legális játékot játsszunk, ahol a játék tisztasága, és a nyeremény kifizetése is garantált.

Szerző: vmiki

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr282394000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PókerTrend 2010.11.30. 08:30:56

Azért nagyon furcsa ez a kampány, tekintve, hogy az online pókert állította a középpontjába, és mondjuk nem a kaparós sorsjegyet vagy a Tippmixet, ami inkább vágna a Zrt. profiljába.
süti beállítások módosítása