A bajnoki versenyfutásét megközelítő izgalom övezi idén Angliában a kérdést: ki veheti át a Liverpool helyét a BL-indulást érő negyedik helyen? Az évek óta tartó Chelsea-Manchester United-Arsenal-Liverpool uralom egyik pillére idén ugyanis kidőlni látszik, bár a liverpooli vörösöknek matematikai esélye még van a negyedik hely megszerzésére, sokkal esélyesebb erre a Tottenham-Manchester City-Aston Villa trió. Két fordulóval a vége előtt a Tottenham büszkélkedhet az Arsenal mögötti pozícióval (35 játszott meccs), az ugyanannyi pontot gyűjtő, ám rosszabb gólkülönbségű Aston Villával holtversenyben (36 mérkőzés), és tőlük marad le az egy ponttal kevesebbet szerző, ám ugyancsak 35 mérkőzést maga mögött tudó Manchester City.

   A manchesterieknek teljes mértékben a saját kezükben van a sorsuk: otthon fogadják a következő két fordulóban mindkét riválisukat, a nyáron eurómilliókért megerősített csapat tehát most megmutathatja igazi erejét. Aztán hogy az mire lesz elég az a legnagyobb kérdőjelek közé tartozik, a kiváló forma megtörni látszik a városi rivális United elleni sokkoló, utolsó perces vereség óta. A viszonylag motiválatlan, verhetőnek látszó Arsenal otthonában hétvégén ugyanis minden kreativitás nélkül, a Mancini-féle Inter-unalomra emlékeztető antifocival játszott 0:0-át, holott győzelmével igen közel kerülhetett volna a legrangosabb európai kupasorozathoz. A legszomorúbb hogy úgy tűnt, elégedettek az eredménnyel.

   A mutatott játék alapján az Aston Villa számíthat a legkevesebb sikerre. Martin O'Neil hétről hétre ugyanazt a kezdőtizenegyet küldi ki a pályára, így pedig az év elején brillírozó csapat elfáradni látszik - igaz éppen hogy, de még így is hozzák az eredményeket. Ami azonban elég volt a nem a kombinatív játékot erőltető Birmingham ellen hétvégén ( 0:1 egy eléggé vitatható tizeneggyessel) az már a legkevésbé sem lesz elég Manchesterben a City ellen.

   A Tottenham nem hiába áll a negyedik helyen: Harry Redknapp kiváló formába hozta csapatát a fontos mérkőzésekre. Utóbbi tíz meccsükből hetet megnyertek, az Arsenal és a Chelsea elpáholása után csak a Manchester United tudott megálljt parancsolni nekik. Kiváló, szórakoztató támadófutballjukkal a legesélyesebbek a negyedik hely megszerzésére. Sorsolásukban "csak" a City elleni meccs tűnik nagy falatnak - ha ott nem kapnak ki, a Burnley és a Bolton igen verhetőnek tűnik, így pedig révbe érhet a londoni alakulat.

   Ne felejtsük el a Liverpoolt sem, igaz az ő sikerükhöz a Tottenham és riválisai botladozására lenne szükség. A nagy múltú egyesület az utóbbi pár hétban magár talált, hétvégén a Chelsea ellen sok minden eldőlhet. Biztosak lehetünk benne hogy a vörösök mindent meg fognak tenni hátralévő két meccsükön a maximális hat pont megszerzéséért. 

    

Szerző: vmiki

2 komment

Címkék: premier chelsea liverpool united villa inter tottenham fc aston martin league arsenal manchester city harry redknapp mancini oneil hotspur

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr531953339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don_Pipita 2010.04.27. 11:19:16

Én a Tottanham-re tippelek, de, ha ők kerülnek be és sikeresen veszik a selejetezőt, akkor még mindig ott van az eddigi kupaszerepléseik, amiről maximum akkor hallunk mikor kiestek az uefa-kupából,el-ből, így elég kevés kupapontjuk lesz, ami azt vonja maga után, hogy 3. ne adj isten 4. kalapba kerülnek, ahonnan, azért tényleg nehéz,de nem lehetetlen tovább jutni...

vmiki 2010.04.27. 17:12:25

Igaz, nem nevezhetőek kupacsapatnak, és nem is éppen tapasztaltak nemzetközileg...mindenesetre szép pénzt kapnának a főtábláért.
süti beállítások módosítása