Az Inter kikap, de továbbjut

2010.04.28. 12:34

    Mennyire képes a Barcelona?? Talán e kérdés köré építhetjük mondanivalónkat, amikor a szerda esti Bajnokok Ligája elődöntőjén latolgatjuk az esélyeket. Az Intert fogadó katalán csapat ugyanis az utóbbi évek során nyilvánvalóvá tette hogy semmi sem lehetetlen nekik, hihetetlen sikereket érnek el szemet gyönyörködtető támadófutballjukkal. Most viszont az idei talán legnehezebb feladvány előtt állnak: 3-1-es hátrányból kell felállniuk a bombaformában lévő milánóiakkal szemben. Csúcsfutball várható, a spanyol csapat idén talán még nem volt ennyire rászorulva a mihamarabbi gólszerzésre, és annál jelenleg nincs szebb a focipályán mint amikor a Barcelona gólt akar rúgni.

   Az Inter nagyot húzott 2008 nyarán José Mourinho szerződtetésével. Valamit tud a portugál, amit csak nagyon kevesen. Hiányposztokra szerződtetett (Snejder az irányító középpályás poszton talán a legsikeresebb nyári igazolások közé tartozik), és a nemzetközileg lesajnált olasz bajnokcsapatból egy hihetetlenül érett, taktikus futballt játszó Bajnokok Ligája-esélyest faragott. Nem utolsó sorban kidolgozta azt a taktikát, amellyel megfogható a Barcelona: a katalánok rég kaptak már ki két góllal Európában, Lionel Messit pedig talán még egyik csapatnak sem sikerült így kikapcsolnia a játékból.

   Érettnek érzem ezt az Intert a továbbjutásra, a Barcának valahogy nagyon nem fekszik a játékuk. Persze az is benne van hogy kapnak hármat de ezt nehezen tudnám elképzelni. Azt már annál inkább hogy bár kikapnak egy vagy két góllal, előnyüknek illetve igen valószínű idegenbeli góljuknak (nagyon hatékony mostanában a támadójátékuk) köszönhetően odaérnek a Bayern mellé a döntőbe. Nem nagyon lesz náluk a labda de már bebizonyították hogy ez nem mindig mérvadó. A kétgólos Barca-győzelem kétszeres pénzt kínál. Az egygólos, ugyancsak katalán siker három és félszereset, ez nagyon meggondolandó. De még a 2:1-es végeredmény is, amely nyolcszoros szorzóval kísérti a vakmerőbbeket a 3:1-es pedig kilencszeressel!

   Sok sikert mindenkinek!

   

Szerző: vmiki

2 komment

Címkék: barcelona milan bl messi inter mourinho fc jose lionel snejder

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr981958867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don_Pipita 2010.04.28. 15:17:47

Mourinho a mostani nyáron jött vagy az előzőn? Én úgy emlékszem nem 2009 nyarán, hanem 2008 nyarán... HM?

vmiki 2010.04.28. 17:29:00

Igazad van köszönöm a figyelmeztetést, kijavítottam.
süti beállítások módosítása