Az utolsó fordulóra készülnek a csapatok a Premier League-ben. Szinte minden eldőlt: a Tottenham lesz a negyedik angol a Bajnokok Ligájában, a City, az Aston Villa és a Liverpool pedig az Európa Liga jövő évi kiírásában szerepelhet. A három kieső csapat (Hull City, Burnley, Portsmouth) már matematikai esélyét is elvesztette a bentmaradásra.

   A legfontosabb kérdés viszont még nyitva áll: ki lesz az angol bajnok a 2009-2010-es szezonban? A Manchester Unitedet egy ponttal előzi meg a Chelsea, amely hazai pályán fogadja a Wigant. Óriási meglepetés lenne ha pontot vesztenének az idén nem éppen brillírozó kék-fehérek ellen: az iksz nyolcszoros, a vendégsiker pedik 17.5-szeres(!) pénzt fizetne. Minden jel szerint beúzza a meccset a londoni alakulat(1.08) és megszerzi fennállásának negyedik bajnoki címét.

   A Machester Unitednek azonban elég ha egy döntetlent játszik az óriási nyomás alatt pályára lépő listavezető: a Stoke City elleni győzelmével ugyanis már ennyi is elég lenne a vörös ördögöknek sorozatban negyedik bajnoki címük megszerzéséhez. Megeszem a kalapom ha kikapnak(16.00), de az iksz is elég irreálisnak tűnik(7.35). Biztos hogy nem adják fel, a maximumot fogják kihozni magukból.

   Ha a két nagycsapat meccsét egy kötésban rakjuk meg, mindkét  helyen hazai győzelemmel kalkulálva, akkor 1.188-as eredő oddshoz jutunk. Ez a szám érezteti: valószínűleg mindkét csapat nyer és új bajnokot ünnepelhet Anglia. Érdekes meccsek lesznek, a bajnokaspiránsok ellenfelei elég motivátlak lesznek attól, hogy beleszólhatnak a bajnoki cím alakulásába. A szigetországban már ennyi is elég a győzni akaráshoz...

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

Címkék: premier chelsea united wigan league manchester stoke

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr471981112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása