Hollandok vs Real

2010.04.24. 21:20

   Egészen elgondolkodtató a Real Madrid, elsősorban pedig Florentino Pérez klubelnök játékospolitikája. Az év elején a klubnál a cél egyértelmű volt: mindent megnyerni. Ez után már csak a hogyan következett, amelyre a játékoskeret megerősítésében keresték a választ. Itt a csapatok általában két, egymástól sokszor távol helyezkedő dolgot próbálnak egymás mellé állítani: a gazdaságosságot és a sikerességet. Pérez elnök azonban úgy gondolta, az előbbit szépen elhessegeti, bevásárol úgy 200 millió euróért, és az utóbbi onnantól magától értetődő.

   Teljesen érthetetlenül megvált a kiváló játékszervező Wesley Snejdertől, akire lecsapott az Inter, amely csapat nagyrészt az említett holland miatt igen esélyes a BL-győzelemre. Elenben Kakával, Snejder utódjával, aki karrierje legpocsékabb szezonját éli, sérülések hátráltatják, alig játszik, a Real pedig már a nyolcaddöntőben búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól.

   A királyiaknál nyáron szintén kegyvesztetté vált Arjen Robben Münchenbe szerződésére sokan visszalépésként tekintettek, azonban szezonja eddig a holland szélsőt igazolja: csapata jó eséllyel pályázik a BL-döntőre, bent vannak a német kupa fináléjában, és nem utolsó sorban vezetik a német bajnoságot. Robben szárnyal, gyakorlatilag az ő személye jelenti a bajorok támadójátékát, agilis, technikás futballjával gyártja a gólokat, szórja társainak az asszisztokat. Neve egyenlő a gólveszéllyel, a szurkolók imádják, fűti a győzni akarás. Nagy szerepe van abban hogy a ősszel gyengélkedő Bayern München idén akár még triplázhat is, ami eddig csak két csapatnak, a Barcelonának és a Manchester Unitednek sikerült.

   Törheti tehát a fejét Pérez elnök, hiszen nagy csinnadrattával meghirtdetett játékosvásárlása sem a gazdaságosságot, sem pedig a sikerességet nem hozták meg az általa elnökölt nagy múltú klubnak. Egy esetleges bajnoki cím javítana a helyzeten, a világklasszisok ok nélküli elzavarása azonban egy klubnak sem tesz jót.

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr831948804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása