A mostani idényre odáig jutott a Premier League hogy nem négy, de öt csapat is megérdemelné a legrangosabb európai kupasorozatban való szereplést. Nics kétség affelől hogy mind az öten helytállnának a Bajnokok Ligájában - de ezt jövőre csak négy angol csapat bizonyíthatja be. Emiatt oly kiélezett a csata a selejtezőt jelentő negyedik helyért. A három esélyes közül egy gyakorlatilag kiesett amikor a City 3-1-re elverte az Aston Villát:

   http://lassapalyan.blog.hu/2010/05/01/city_aston_villa_megmutathatja_igazi_erejet_a_city

  Két potenciállis esélyes maradt tehát, és ma este a manchesteri csapat legfőbb riválisát, a Tottenhamet fogadja. Gyakorlatilag kupadöntővel ér fel a csata: a győztes több mint valószínű hogy ott lesz a BL-ben jövőre.

   A City megmutatta a Villa ellen: legfontosabb mérkőzésein képes a legmagasabb szinten futballozni. A nyáron eurómilliókért megerősített csapatnál alapelvárás a BL-indulás. Ehhez viszont nem kissebb tettre van szükség, mint az őket egy ponttal megelőző, negyedik helyen álló londoni alakulat legyőzése. Hihetetlen erősek otthon a kékek: a városi rivális Manchester Uniteden kívül utoljára a második(!) fordulóban tudott nyerni csapat (az Everton) a City of Manchester arénában. A két csapat legutóbbi találkozóján 3:0-ra nyert a Tottenham - van tehát mit törleszteni Roberto Mancini csapatának. A csapat kitűnő formában, bárkit megvernének aki mögöttük van a táblázaton - a Hotspur elleni meccs mégis háromesélyes.

   Hogy miért? Mert a mutatott játék alapján talán a Tottenham érdemli meg legjobban a negyedik helyet. Harry Redknapp tud valamit: a tavaly a kieséstől sem messze álló gárdából pár fontos igazolással BL-esélyes társaságot faragott. Különösen tavasszal teljesítenek jól, a négy "nagy"-ból kettőt megvertek, utóbbi tíz mérkőzésükből csak kettőt nem nyertek meg. Sérülések nem nagyon hátráltaják egyik csapatot sem.   

   Ilyen mérkőzés előtt nehéz esélyeket latolgatni (ez adja az angol foci igazi izgalmát), a kiegyensúlyozott forma miatt én mégis a londoniakat érzem egy fikarcnyival esélyesebbnek. A hazai pálya mindenképp a manchesteriek mellett szól, nem mellesleg teljesen a saját kezükben van a sorsuk, bár ez igaz a másik oldalra is. A hazai győzelem szerintem túl alacsony szorzóval áll(1.9). Erre nem raknám a pénzem kettes odds alatt, ezen a meccsen bármi megtörténhet. Persze aki erősen bízik a Cityben megdobhatja pármeccses papírforma-kötését ezzel a fogadással is, mert ez is bejöhet. Túl magasnak érzem viszont a Hotspur győzelmének szorzóját(3.25), erre lehet kalkulálni, bár semmi esetre se felejtsük el: nekik az iksz is jó...Biztos nem fognak döntetlenre játszani, de ha a 85. percben 1-1 az állás, nem ők fogják a forszírozni a támadásokat. Ezért is meggondolandó arra tenni hogy nem lesz győztes(3.15), hiszen igazából így is a vendégek járnának jól.

   Szerintem a tét miatt kiváló meccs lesz! Nem lesz túl nyílt de a hangulatra, a feszültségre nem lesz panasz. Ne felejtsük el, évi több tíz millió euró a tét!

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

Címkék: premier bajnokság angol bl villa tottenham aston league manchester city harry spurs redknapp mancini hotspur robero

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr541976572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása