Nehéz elhinni, de vége a VB-nek. Azonban miután nem is olyan titokban elmorzsoltuk azt a könnycseppet szemünk sarkából arra gondolva hogy négy évig megint csak minket érdekel a foci, tegyük fel a kérdést: ki volt a legjobb? Ugyanis nemsokára meghozzák a döntést, hogy 2010-ben kié legyen az aranylabda - nagyrészt a világbajnokságon mutatott teljesítmények alapján.

   Nem kell ecsetelnünk hogy ez nem a legnagyobb sztárok VB-je volt. Fabio Cannavarót, a négy évvel ezelőtti győztest meg sem érdemes említeni. Wayne Rooneyra tippeltek sokan, a kiváló szezont futó csatár viszont felejthetetlenül rossz teljesítményt nyújtott a tornán. Ott van azonban Diego Forlán. Tudom, sokan lőttek sok gólt és sokan játszottak kiemelkedően, de mégsem foghatóak az uruguayihoz. Miért? Mert az Atlético Madrid csatára olyan jelenség volt a pályán, ami mindenkinek például szolgálhat és nem csak a futballban. Ehhez hozzájön hogy még jól is játszott, talán a legjobban. Ez a két dolog pedig ritkán találkozik. Alázatos. 67 ebben a szezonban lejátszott tétmeccs után, sérülten is játszik, nem is akárhogyan. Nem csillog-villog a cipője, viszont minden labdája oda megy ahova kell. És ha nem jön össze, lehajtja a fejét és továbbmegy. Irányít, védekezik, támad, szabálytalankodik, és brilliáns gólokat lő, ami átdobja csapatát a legtöbb akadályon. Igazi vezér. Nem utolsó sorban pedig Európa Ligát nyert idén, a döntőben két gólt lőve. 

  Egész máshogy nézne ki a profi futball ha mindenki így állna ehhez a játékhoz. Egyszerűen nem látom a vetélytársát, persze az újságírók nem feltétlenül az én szempontjaim szerint szavaznak...

Szerző: vmiki

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lassapalyan.blog.hu/api/trackback/id/tr72149839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása